De Vereniging Ouders van Couveusekinderen is een vereniging die opvang en begeleiding biedt aan ouders van kinderen, die (veel) te vroeg, te licht of (ernstig) ziek zijn geboren en daarom op een couveuse-afdeling zijn verzorgd.
De Vlaamse Vereniging van Ouders van Couveusekinderen.
Ouders Online is een onafhankelijke website voor aanstaande ouders en ouders van kinderen tot en met de puber-leeftijd. Bezoekers kunnen onderling informatie uitwisselen, vragen stellen aan deskundigen, en zo'n 20.000 pagina's aan onmisbare informatie raadplegen. De site bestaat sinds begin 1996 en wordt dagelijks door duizenden ouders in binnen- en buitenland bezocht.
Deze website wordt gemaakt door leden van het perinatal research institute Maastricht (PERIM), een onderzoeksgroep van de afdeling gynaecologie en verloskunde van het academisch ziekenhuis Maastricht en het Onderzoeksinstituut Groei en Ontwikkeling van de Universiteit Maastricht. U kunt er meer lezen over pre-eclampsie of ook het HELLP syndroom of hoge bloeddruk in de zwangerschap.
Tussen 1947 en 1975 is in Nederland aan meer dan tweehonderdduizend zwangere vrouwen het DES-hormoon voorgeschreven. Het was bedoeld om de vrucht te behouden. Later bleek DES schadelijk te kunnen zijn voor de gezondheid van kinderen die uit DES-zwangerschappen zijn geboren. Bij DES-dochters is een verhoogd risico op vroeggeboorte vastgesteld. Onder druk van de rechtszaak van zes DES-dochters tegen de farmaceutische industrie is in 1999 een Fonds tot stand gekomen voor DES-betrokkenen. Volg de bovenstaande link voor meer informatie.
The University of Iowa Health Care, Department of Pediatrics, has developed this website to serve as a registry for the world's smallest surviving babies.
In 1978, in response to the overcrowding of the Neonatal Care Unit at the largest public obstetrics facility, the Mother and Child Institute of BogotᬠDr. E. Rey-Sanabria, a pediatrician and professor at the National University of Colombia developed the so-called Kangaroo Mother technique.
Sites van Ervaringsdeskundigen:
Je site erbij of juist verwijderen: stuur een berichtje naar vroeggeboorte